Pokrenuta posebna dvogodišnja nagrada EER za razdoblje 2021. – 2022.

posao12

Žiri za Europsku poduzetničku regiju (EER) odlučio je pokrenuti posebno dvogodišnje izdanje nagrade EER za razdoblje 2021. – 2022. Odluka je motivirana posljedicama krize Covid-19, koja je iz temelja promijenila gospodarsku stvarnost i izglede u regijama i gradovima EU-a i tako izazvala potrebu za izmjenom postupka prijave za EPR 2021.

Glavna je tema novog poziva poduzetništvo za održiv oporavak. Rok za prijavu je 28. listopada 2020.

Što je EER?

  • Nagrada koju Europski odbor regija dodjeljuje svake godine za najviše 3 gradova ili regija s izvanrednim strategijama usmjerenima na budućnost za potporu MSP-ovima, novoosnovanim i rastućim poduzećima
  • Rastuća mreža pionirskih područja koja aktivno jačaju svoje poduzetničke ekosustave, razmjenjuju dobre prakse i sklapaju partnerstva za europske projekte

Što je novo u EER-u 2021. – 2022.?

  • Posebno polugodišnje izdanje EPR-a čiji je cilj potaknuti regije i gradove EU-a na razvoj strategija za poticanje poduzetništva te malih i srednjih poduzeća, uzimajući u obzir učinak krize Covid-19.
  • Kandidati kojima je dodijeljena nagrada imat će dvije godine oznaku EER? 2021. i 2022., dajući im dovoljno vremena za provedbu strategija EER-a za ubrzanje gospodarskog i socijalnog oporavka na njihovim područjima

Tko se može prijaviti?

Na sudjelovanje mogu sudjelovati svi teritoriji EU-a ispod razine država članica koji imaju ovlasti na političkoj razini i sposobni su provesti sveukupnu poduzetničku strategiju, uključujući regije u najširem smislu, gradove, EGTS-ove i euroregije.

Zašto biste se trebali prijaviti?

EER daje priznanje i vidljivost vašoj poduzetničkoj strategiji i konkretnim projektima. Pomaže vam da dođete do dionika u svojem poduzetničkom ekosustavu i potaknete sazrijevanje ekosustava. Njime vam se omogućuje pristup mreži potencijalnih partnera za inicijative za suradnju.

Dodatne pojedinosti, uključujući obrazac za prijavu, mogu se pronaći na internetskim stranicama EER-a.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.