Predstavljene aktivnosti projekta WINTER MED načelniku općine Mljet

winter11

Regionalna agencija DUNEA u suradnji sa Zavodom za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije održala je online sastanak s načelnikom općine Mljet, Đivom Marketom, a u sklopu projekta WINTER MED.

Projekt punog naziva „Mreža zimskih otoka za cjelogodišnja turistička iskustva na Mediteranu“ razvija vizije za mediteranske otoke kao jedinstvena odredišta Europske unije, izgrađena na zajedničkoj kulturi, baštini i identitetu. Pilot područja na Mediteranu su Toskanski arhipelag u Italiji, Cipar, južni Egej u Grčkoj, Balearski otoci u Španjolskoj, Korzika u Francuskoj dok su u Hrvatskoj pilot područje otoci Korčula i Mljet.

Predstavnice Regionalne agencije DUNEA, Gorana Margaretić i Ivana Prce, predstavile su projekt kao i planirane aktivnosti kojim će se za navedene otoke iz Dubrovačko-neretvanske županije izraditi stručna podloga „Integralna zaštita kulturno-povijesnih cjelina postojećih naselja u otočnim krajolicima kao preduvjet za održiv i odgovoran cjelogodišnji turizam“'.

winter112

Načelnik općine, Market, zahvalio je na uključivanju otoka Mljeta u izradu ove važne podloge koja će se nakon završetka uključiti u prostorno plansku dokumetaciju otoka, te je izrazio podršku i uključivanje svih dionika u aktivnosti koje slijede u 2021. godini.

Projekt WINTER MED kapitalizacija je i nastavak uspješnog projekta CO-EVOLVE koji je provodila Regionalna agencija DUNEA, a kojim su izrađene ”Smjernice za integralnu zaštitu ruralnih krajolika i održivi razvoj turizma delte rijeke Neretve”.

winter1125

Cilj projekta WINTER MED, financiranog iz programa Interreg Mediteran 2014.-2020. je promicanje održivog i odgovornog cjelogodišnjeg turizma na otocima na području Mediterana uz istodobno očuvanje i valorizaciju kulturne i prirodne baštine. Nositelj projekta je Udruženje toskanskih regija, a Regionalna agencija DUNEA jedan je od devet projektnih partnera. Ukupna vrijednost projekta WINTER MED je 2 milijuna i 650 tisuća eura, a 85 posto bespovratnih sredstava osigurano je kroz Europski fond za regionalni razvoj.

wintermed logo

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.