Otvoreni prvi pozivi u novom programu Kreativna Europa (2021. - 2027.) - potprogram Kultura

kreativna europa

Temeljem dokumenata  i Uredbe Europskog Parlamenta i Vijeća o uspostavi programa Kreativna Europa (2021.–2027.) i stavljanju izvan snage Uredbe (EU) br. 1295/2013 objavljeni su prvi natječajni Pozivi za potprogram Kultura programa Kreativna Europa (2021-02027) u ovom programskom razdoblju.

Smjernice Poziva su u skladu s općim ciljevima Programa, a to su: promicanje europske suradnje u području kulturne i jezične raznolikosti te baštine; povećanje konkurentnosti kulturnog i kreativnog sektora, posebice audiovizualnog sektora. Pritom se vodi računa i o posebnim ciljevima Programa: unapređivanje gospodarske, socijalne i vanjske dimenzije suradnje na europskoj razini u cilju razvoja i promicanja europske kulturne raznolikosti i europske kulturne baštine, jačanje konkurentnosti europskog kulturnog i kreativnog sektora te jačanje međunarodnih kulturnih odnosa; promicanje konkurentnosti i prilagodljivosti europske audiovizualne industrije; promicanje političke suradnje i inovativnih mjera za potporu svim potprogramima, uključujući promicanje raznolikog i pluralističkog medijskog okruženja, medijske pismenosti i socijalne uključenosti.

U nadolazećim danima očekuje se raspisivanje još dvaju Poziva kroz potprogram Kultura: Potpora književnim prijevodima i Europskim platformama.

Više informacija o otvorenim pozivima možete pronaći na službenoj stranici Kretivne Europe.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.