Regionalna agencija DUNEA sudjelovala na radionici Baskijskog kulinarskog centra

radionica baskijskog centra

Predstavnice Regionalne agencije DUNEA, Franica Miloš, Olja Ljubišić i Mirela Raič te predstavnica Dubrovačko-neretvanske županije Ana Orlović sudjelovale su, uz Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik te Sveučilište u Dubrovniku, u izradi strategije i akcijskog plana Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik (RCK DU) koju je predvodio Baskijski kulinarski centar.

Trodnevnu interaktivnu radionicu ispred jednog od najpoznatijih i najinovativnijih kulinarskih centara na svijetu, vodili su chef i stručnjak za vođenje restorana Michelangelo Cestari, stručnjakinja za prehrambenu tehnologiju i marketing Izaskun Zurbitu te jedna od voditeljica BCC-a Idoia Calleja. Na radionici su definirane vrijednosti centra među kojima je očuvanje eno i gastro baštine, posebno imajući na umu da je UNESCO zaštitio mediteransku prehranu kao svjetsku kulturnu baštinu te umijeće suhozidne gradnje neophodne za kreiranje dolaca na krškom terenu. Istaknula se i važnost prelaska na ekološku proizvodnju proizvoda kao što je malostonska kamenica koja je ranije ove godine dobila zaštićenu oznaku izvornosti.

U sklopu radionice, sudionici su imali priliku i razgovarati s Johanom K. Dalom iz Ugostiteljske škole u Kopenhagenu koji je opisao dugu i zahtjevnu prilagodnu škole novom konceptu nordijske kuhinje u čijoj je srži lokalno proizvedena sezonska organska hrana.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik radionice je organizirala u sklopu uspostave RCK DU za koji Regionalna agencija DUNEA pruža tehničku i stručnu podršku u provedbi u sklopu projekta 'Znanjem do EU fondova' koji je ugovoren kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 14.439.271,51 kuna.

logotipi vidljivost          TAKE IT SLOW LOGO rgb

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžbe projekta 'Znanjem do EU fondova'

 

 

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.