U e-savjetovanju Nacrt Natječaja za potpore kratkim lancima opskrbe i lokalnim tržištima

tržnica

Nacrt Natječaja za provedbu tipa operacije 16.4.1 „Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta“  iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. u postupku je elektronskog savjetovanja do 25. lipnja 2021. godine. Predviđen ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju iznosi 15 milijuna kuna.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za uspostavu, rad i razvoj kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta kako bi se korisnicima što prije omogućio pristup bespovratnim sredstvima radi uspostave kratkih lanaca opskrbe i lakšeg plasmana poljoprivrednih proizvoda na tržištu. Najniža visina javne potpore po projektu je 10 tisuća eura, a najviša 100 tisuća eura, a intezitet javne potpore iznosi 100 %.

Prihvatljivi korisnici koji se mogu prijaviti na Natječaj su operativne skupine. Partneri operativne skupine mogu biti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 2 tisuće do 100 tisuća eura, zatim proizvođačke organizacije u poljoprivrednom i prehrambeno-prerađivačkom sektoru te fizičke i pravne osobe koje se bave djelatnostima povezanim s uspostavom, radom i razvojem kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta, a koji nisu veletrgovci ili trgovački lanci. Do sada je za „Kratke lance opskrbe i lokalna tržišta“ u okviru prvog Natječaja ugovoreno 7 projekata u vrijednosti 4,8 milijuna kuna.

Savjetovanje se nalazi na službenoj stranici E-savjetovanja.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.