Projekt BLUEMED Regionalne agencije DUNEA u izboru za najbolji EU projekt 2021.

 bluemed muzej

Hrvatska zajednica županija i ove godine u partnerstvu s medijskom kućom Hanza Media, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i portalom župan.hr provodi izbor za najbolji županijski EU projekt.

Prezentacija uspješnih projekata EU prilika je za istaknuti doprinos i značaj koje ti projekti imaju u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.

Projekti su podijeljeni u četiri kategorije:

- Doprinos znanosti i inovacijama
- Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici
- Doprinos prekograničnoj suradnji
- Doprinos poduzetništvu
Ovogodišnji izbor najboljeg projekta ima i novost, a to je peta kategorija, odnosno izbor projekta po glasanju građana.

Na ovogodišnji natječaj pristigla je 31 prijava, a priče o projektima mogu se pratiti svakim radnim danom u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista i na portalu Jutarnji.hr.

BLUEMED je EU projekt predložen od strane Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije - DUNEA koji je ušao u finale našeg izbora za najbolji EU projekt unutar kategorije Doprinos znanosti i inovacijama. 

Vrijednost aktivnosti koje je provela Regionalna agencija DUNEA je 1.891.171,41 kuna, iz EU je povučeno 1.607.314,06 kuna, iz Fonda za sufinanciranje 142.899,18 kuna, dok su vlastita sredstva iznosila 142.035,52 kune. Projekt se provodio u periodu od 1. studenog 2016. do 31. siječnja 2020. godine na području općine Konavle i to na dva podmorska arheološka nalazišta ispred Cavtata, kao i u mjestu Pridvorje gdje je otvoren virtualni muzej.

Objavljeni članak o BLUEMED projektu može se pronaći na portalima Jutarnji.hr i župan.hr.

Logotip Intrerreg Mediteran - Bluemed i opis na engleskom da je projekt sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.