DUNEA u terenskom obilasku u sklopu projekta WINTER MED

winter 2110

U sklopu projekta WINTER MED, u periodu od 18. do 22. listopada, organiziran je terenski obilazak pilot područja otoka Korčule i Mljeta sa svrhom izrade Elaborata integralne zaštite i revitalizacije povijesnih naselja u krajolicima predmetnih otoka.

Predstavnice Regionalne agencije DUNEA, Ivana Prce i Jasna Prskalo Kasumović, sudjelovale su 21. listopada u obilasku grada Korčule i općine Lumbarda, te radnom sastanku sa načelnicom Lumbarde, Marijom Klisurom.

Prilikom obilaska dokumentirano je postojeće stanje na pilot područjima, detektirani su lokaliteti povijesnih naselja i pojedinih izdvojenih građevina, te je u postupku izrada kataloga povijesnih naselja temeljem kojeg će se izraditi Elaborat integralne zaštite i revitalizacije povijesnih naselja.

Elaborat će služiti kao podloga za izradu regionalnog akcijskog plana razvoja cjelogodišnjeg održivog odgovornog turizma, kao i za izradu smjernica za planiranje i projektiranje u tradicijskim naseljima na otocima Korčuli i Mljetu.

Podsjetimo, cilj projekta WINTER MED je promicanje održivog i odgovornog cjelogodišnjeg turizma na otocima na području Mediterana uz istodobno očuvanje i valorizaciju kulturne i prirodne baštine. Nositelj projekta je Udruženje toskanskih regija, a Regionalna agencija DUNEA jedan je od devet projektnih partnera. Ukupna vrijednost projekta WINTER MED je 2 milijuna i 650 tisuća eura, a 85% bespovratnih sredstava osigurano je kroz Europski fond za regionalni razvoj.

wintermed logo

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.