Održan partnerski sastanak u sklopu projekta BLUEfasma

BLUEfasma 28

U sklopu provedbe projekta BLUEfasma, u prostorijama Regionalne agencije DUNEA održan je 28. listopada radni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Sveučilišta u Patrasu, koje je ujedno glavni projektni partner, predstavnici Sveučilišta u Dubrovniku kao i predstavnici Regionalne agencije DUNEA.

Glavne teme sastanka bile su dosadašnje i buduće aktvinosti BLUEfasma projekta, kao i ideje za buduće, nove projekte. Kao primjeri dobre prakse navedeni su projekti BLUEfasma, SeaClear, MARLESS i ARGOS koje DUNEA uspješno provodi u odličnoj suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku.

Projekt BLUEfasma osmišljen je na način da integrira i provodi principe kružnog gospodarstva u ključne sektore plavog rasta, ribarstva i akvakulture kako bi na novi način pogodovali izoliranim otočnim i obalnim područjima Sredozemlja. Navedeno će se postići kroz osnaživanje inovacijskih kapaciteta malog i srednjeg poduzetništva i pomorskih klastera. Kružno gospodarstvo sprječava iscrpljivanje resursa zatvarajući krug za energiju i materijale, što dovodi do pametnog i održivog rasta kao ključnog zajedničkog cilja Sredozemlja. Vrijednost projekta ugovorenog u sklopu INTERREG ProgramaMediteran 2014 – 2020 je 20.946.308,00 kuna, a 85 posto bespovratnih sredstava osigurano je kroz Europski fond za regionalni razvoj. Poračun Regionalne agencije DUNEA iznosi 1.561.333,70 kuna, a projekt se provodi do lipnja 2022. godine.

LOGO ERDF BLUEfasma 1

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.