HARMONIJA JESENI Pčele, naši vrijedni pomagači

predavanje u plocama

U sklopu županijskog programa Harmonija jeseni, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije 28. listopada u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ploče organizirao je događaj pod nazivom „Pčele, naši vrijedni pomagači“.

Nakon uvodnog pozdrava organizatora, predstavnice Regionalne agencije DUNEA, a ujedno i EUROPE DIRECT centra Dubrovačko-neretvanske županije, Antonija Odak i Petra Popović, održale su predavanje na temu EU prioriteta, Europskog zelenog plana i očuvanja biološke raznolikosti. Poseban naglasak predavanja bio je na važnosti pčela u ekosustavima i mjerama kojima Europska Unija nastoji pomoći u oporavku bioraznolikosti i zaustavljanju degradacije ekosustava. 

Također, predstavljene su mjere Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje 2020 – 2022, kao i pčelarska proizvodnja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Na događaj se odazvao veliki broj pčelara i pčelarskih udruga s kojima je ostvarena konstruktivna suradnja. 

Na kraju radionice dan je i mali doprinos stabilnosti eko sustava sadnjom medonosnog bilja ispred Poduzetničkog inkubatora u Pločama, te dijeljenjem sadnica abelije pčelarima.

Logo Europe direct DNŽ

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.