Dubrovačko-neretvanska županija poklonila mandarine Vukovarsko-srijemskoj županiji

vukovar

Dubrovačko-neretvanska županija, već 12. godinu za redom, donira kamion mandarina prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji, a uručenju je nazočila i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić.

Župan Nikola Dobroslavić tom je prigodom istaknuo kako je riječ o malom znaku pažnje žiteljima Vukovarsko-srijemske županije ususret Božiću. ”Ovo je više prijateljska gesta između dviju županija koje gaje posebne odnose i sretni smo što vas možemo razveseliti mandarinama koje su poljoprivredni brand Dubrovačko-neretvanske županije“ – naglasio je župan Dobroslavić.

„Zadaća Caritasa je pomagati potrebitima, a naš Caritas ima 140 obitelji koje su trajni korisnici pomoći. Da bismo mi mogli pomoći potrebitima nužni su nam partneri i zahvalni smo našoj, ali i drugim hrvatskim županijama, posebice Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je već tradicionalno uz nas“ – rekao je fra Slavko Milić, župnik župe Svetoga Josipa Radnika.

Prema riječima župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića ove dvije županije, iako su na istočnom i južnom rubu Hrvatske, imaju zajedničku sudbinu iz Domovinskog rata. „Stiglo je vrijeme da konačno ujedinimo Zelenu i Plavu Hrvatsku i da proizvode naše ravnice plasiramo na turističko tržište juga Hrvatske.“ – istaknuo je župan Dekanić.

Izaslanstvu Dubrovačko-neretvanske županije na donaciji je zahvalila Ljiljana Škorić iz Udruge Paloma Vukovar koja već 20 godina aktivno djeluje na tom području, kazavši: „Zahvaljujem na donaciji koja će razveseliti brojne invalidne osobe, a bit će i suza radosnica u njihovom oku. Ova suradnja mogla bi biti model koji bi slijedile i druge županije, a sve kako bismo zajednički pomogli potrebitima.“

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.