Usvojen radni program Europske komisije za 2022. godinu

eu komisija

Europska komisija usvojila je radni program Komisije za 2022. godinu usmjeren na obnovu Europe nakon COVID-19, ubrzanje dvostruke zelene i digitalne tranzicije te izgradnju pravednijeg i otpornijeg društva.

Politička strategija Komisije je postaviti Europu na put uspješnog postizanja klimatske neutralnosti do 2050., oblikovanje digitalne budućnosti, jačanje jedinstvenog socijalnog tržišnog gospodarstva, izgradnja Unije prosperiteta i jačanje Europe u svijetu. Komisija poduzima mjere kako bi odgovorila na izazove koji su pred nama i postavila potrebne mjere za bolju budućnost za sve Europljane.

Ovaj radni program utvrđuje ciljano djelovanje za dovršetak ostvarenja ambicija koje je Komisija postavila na početku mandata i daljnje usmjeravanje Unije prema održivom oporavku. Također, navodi ključne zakonodavne prijedloge koji bi trebali dobiti prioritet u zakonodavnom postupku kako bi se osigurala brza provedba na terenu u svih šest glavnih ambicija Komisije.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici Europske komisije.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova' 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.