EUROPE DIRECT DNŽ: U Žuljani održane plava i zelena čistka

europe direct čistka

U suorganizaciji Regionalne agencije DUNEA koja upravlja centrom EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije te Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, u petak 3. lipnja u uvali Vučine, u naselju Žuljana na poluotoku Pelješcu održane su plava i zelena čistka. 

Događaj je organiziran povodom obilježavanja Svjetskog dana okoliša s ciljem promicanja težnji i prioriteta Akcijskog plana za postizanje nulte stope onečišćenja, jednog od glavnih rezultata Europskog zelenog plana.

Tom prilikom sudionici događaja upoznali su se sa europskim nastojanjima za postizanje nulte stope onečišćenja zraka, vode i tla te mogućnostima doprinosa svih nas za što čišći ekosustav Dubrovačko-neretvanske županije. U održanim čistkama sudjelovali su predstavnici Regionalne agencije DUNEA, predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, studenti, ronioci te lokalno stanovništvo.

Prikupljeni otpad s kopna i iz mora preuzelo po završetku čišćenja nadležno komunalno društvo koje ga je potom adekvatno zbrinulo.

Podsjetimo, informacijski centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, projekt čiji je nositelj Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije - DUNEA, dio je europske mreže informacijskih centara te predstavlja produženu ruku Europske komisije i promiče njene prioritete. Partneri u provedbi aktivnosti centra su Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu i Erasmus Student Network Dubrovnik (ESN).

vidljivost metkovic

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.