Objavljen Javni poziv za iskaz interesa za uvrštavanje na listu potencijalnih važnih projekata od zajedničkog interesa u području mikroelektronike

mikroelektronika

Europska komisija i države članice u procesu su notifikacije važnih projekata od zajedničkog europskog interesa u području mikroelektronike (IPCEI mikroelektronika). Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za uvrštavanje na listu potencijalnih važnih projekata od zajedničkog europskog interesa prepoznajući stratešku važnost proizvodnje mikroelektroničkih komponenti kao i potrebu za poboljšanje otpornosti europskog opskrbnog lanca u poluvodičima, a u skladu s pravilima važnih projekata od zajedničkog europskog interesa.

Svrha ovog Javnog Poziva za iskaz interesa je prikupljanje istraživačko-razvojnih projektnih ideja poduzetnika koji djeluju u lancu vrijednosti mikroelektronike s ciljem mogućeg sudjelovanja prijavitelja iz Republike Hrvatske i uvrštavanja na listu potencijalnih važnih projekata od zajedničkog interesa u području mikroelektronike.

Prihvatljivi su projekti koji se odnose na glavna područja razvoja lanca vrijednosti u području mikroelektronike, uključujući (ali ne ograničavajući se na):

  • Dizajn procesora i čipova za AI;
  • Dizajn čipova i sustava za komunikaciju (5G/6G i ostalo) i povezivanje;
  • Razvoj i proizvodnja ovih čipova u Europi;
  • Napredno pakiranje za heterogenu integraciju;
  • Održiva elektronika male snage;
  • Poluvodičke podloge za RF i energetsku elektroniku.

Rok za dostavu iskaza interesa je 08. srpnja 2022. godine, a više informacija može se dobiti na službenoj stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Logo eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.