Projekt AdriaClim: Najava međunarodne konferencije 'Zaštitimo obalu, prilagodimo se klimatskim promjenama!'

adriaclim najava

Međunarodna hibridna dvodnevna konferencija 'Zaštitimo obalu, prilagodimo se klimatskim promjenama!' održat će se u sklopu prekograničnog projekta AdriaClim, u Splitu 7. i 8. lipnja 2022.

Na konferenciji će sudjelovati više od 15 međunarodnih stručnjaka za klimatske promjene, a cilj konferencije je podići svijest lokalnog stanovništva i kreatora javnih politika te pružiti najnovije informacije o utjecajima klimatskih promjena na jadransku obalu. Osim predavanja, u Expo dijelu konferencije, kroz postere, predstavit će se 10 međunarodnih klimatskih projekata s više od 50 autora.

Vodeći partner AdriaClim projekta je Regionalna agencija za zaštitu okoliša i energetiku ‘Emilia Romagna’, a uz Dubrovačko-neretvansku županiju, u projektu sudjeluju još četiri partnera iz Hrvatske; Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra Nova, Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Institut Ruđer Bošković i Institut za oceanografiju i ribarstvo te Istarska županija kao pridruženi partner. Partnerski konzorcij čini ukupno 19 partnera iz Hrvatske i Italije. Tehničku pomoć u provedbi projekta Dubrovačko-neretvanskoj županiji pruža Regionalna agencija DUNEA u sklopu projekta "Znanjem do EU fondova".

AdriaClim_LOGO_rgb.jpg

Logo eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.