DUNEA sudjelovala na početnoj konferenciji Projekta „Poboljšano strateško planiranje na regionalnoj i lokalnoj razini u Hrvatskoj“

zagreb 1406

Predstavnici Regionalne agencije DUNEA sudjelovali su na uvodnom događaju za visoko značajan Projekt „Poboljšano strateško planiranje na regionalnoj i lokalnoj razini u Hrvatskoj“ održanom u Zagrebu, 14. lipnja 2022. godine.

Projekt provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), u suradnji s Organizacijom za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD). 

„Ovim projektom, financiranim iz Norveškoga financijskoga mehanizma 2014.-2021. želimo postići jačanje strateškoga planiranja i jačanje upravljačkih kapaciteta među različitim razinama vlasti, a posebice na regionalnoj i lokalnoj razini“, istaknula je ministrica Tramišak.

Nakon današnjega uvodnog događaja, uslijediti će niz projektnih aktivnosti, s ciljem jačanja strateškoga planiranja na regionalnoj i lokalnoj razini u Hrvatskoj.

Kao očekivane učinke projekta ministrica je istaknula poboljšane vještine i kapacitete za provedbu Nacionalne razvojne strategije koji će omogućiti praćenje ciljeva i pokazatelja uspješnosti, kao i povezivanje ciljeva i prioriteta na regionalnoj i lokalnoj razini s onima na nacionalnoj razini.

Glavne aktivnosti projekta su izrada OECD-ovog izvješća o višerazinskom upravljanju u Hrvatskoj (Multi-level governance report) te će Hrvatska, kao kandidat za članstvo u OECD-u, aktivno sudjelovati u razmjeni iskustva i znanja te i kroz današnji događaj jačati vještine i kapacitete na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Predstavnici Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj, u svojim su izlaganjima i panelima naveli kako OECD inzistira upravo na višerazinskom modelu upravljanja, koji je istaknula i ministrica, pri čemu je iznimno važna decentralizacija procesa upravljanja prema lokalnoj i regionalnoj razini. 

Na događaju, uz sudionike iz OECD-a, aktivno je sudjelovalo 70-ak koordinatora za strateško planiranje na regionalnoj razini koji će kao ključni dionici procesa misiju i viziju projekta provoditi u svojim jedinicama regionalne samouprave. 

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova' 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.