Objavljen „Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2022. godini“

kreativno 0102

Ministarstvo kulture i medija objavljuje „Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2022. godini“ za poticanje aktivnosti usmjerenih na prilagodbu poslovnih modela proizvodnje i distribucije kulturno umjetničkih sadržaja kako bi se olakšala dostupnost i omogućio pristup širem krugu korisnika i publike.

Javni poziv je usmjeren na kontinuirani razvoj novih načina i modela poslovanja, uključujući i one osmišljene radi ublažavanja negativnog utjecaja pandemije na kulturne i kreativne industrije. Cilj mjera je dugoročna primjena i iskoristivost novih poslovnih rješenja u  uvjetima oporavka. Nakon ublažavanja pandemije i prilagodbe novim uvjetima rada i poslovanja u kulturnim i kreativnim industrijama potrebno je omogućiti uvjete za što skoriji puni financijski oporavak uključujući i promišljanje nove poslovne prakse koje su se razvile tijekom pandemije.
 
Dobre prakse koje su osmišljene u pandemijskim uvjetima, naročito one vezane za sferu digitalne prilagodbe kulturnih sadržaja i njihovog posredovanja publici koja je razvila nove navike sudjelovanja, treba zadržati i kreativno prilagoditi redovitom/ranijem načinu rada, naročito prije implementacije drugih mehanizama potpore kulturnim i kreativnim industrijama, ponajprije investicijske mjere Nacionalnog plana oporavka i otpornosti – Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija.
 
Bespovratna sredstava osigurat će se za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2022. godini za područja izvedbene umjetnosti, književno-nakladničku i knjižarsku djelatnost, vizualne umjetnosti i audiovizualne djelatnosti (sukladno Zakonu o audiovizualnim djelatnostima). Javni poziv traje 30 dana od dana objave.

Više informacija može se dobiti na službenoj stranici Ministarstva kulture i medija.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova' 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.