Objavljen Natječaj za provedbu tipa operacije 19.3.2. Provedba aktivnosti projekta suradnje

apprrr

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu tipa operacije 19.3.2. "Provedba aktivnosti projekta suradnje" u okviru Mjere 19 koja se odnosi na potporu lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom Zajednice) iz Programa ruralnog razvoja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 18 milijuna kuna, a intenzitet potpore može iznositi do 100 % prihvatljivih troškova projekta suradnje.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za provedbu aktivnosti međuteritorijalnih i transnacionalnih projekata suradnje iz lokalnih razvojnih strategija odabranih lokalnih akcijskih grupa (LAG), dok su ciljevi projekata suradnje razmjena iskustava i primjera dobre prakse, prijenos znanja, poboljšanje kapaciteta LAG-a, promocija inovacija i stvaranje mreža.

Prihvatljivi korisnici su odobreni LAG-ovi za programsko razdoblje 2014. – 2020. i lokalna, javno-privatna partnerstva koja provode neki oblik lokalne razvojne strategije.

Prihvatljivi troškovi su:

  • organizacija događaja (sastanaka, radionica, konferencija i sl.);
  • putni troškovi;
  • troškovi usluga, građenja/opremanja građevina i nabave opreme;
  • nematerijalni troškovi, a koji moraju biti vezani za provedbu aktivnosti međuteritorijalnih i transnacionalnih projekata suradnje.

Podnošenje Zahtjeva za potporu je u razdoblju od 1. srpnja 2022. godine do 31. prosinca 2023. godine, a više informacija može se dobiti na službenoj stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova' 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.