Objavljena Odluka o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina

dvorana 2906

Na temelju Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Odluku o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja 77 sportskih građevina u ukupnom iznosu od 30.597.213,02 kuna.

Među ostalim odobren je i projekt Opremanja sportske dvorane Osnovne škole Gruda kojeg je prijavila Dubrovačko-neretvanska županija, i to u maksimalnom iznosu zatraženog sufinanciranja od gotovo 300 tisuća kuna.

Projektom je planirana mogućnost pregrađivanja sportske dvorane u trodijelnu sportsku dvoranu kako bi se u isto vrijeme mogla održavati nastava i treninzi pojedinih sportskih klubova i lokalnih rekreativaca. Opremit će se i glavna radna gimnastička zona, kardio zona te zona za grupno i individualno vježbanje. Također će se nabaviti i sportska oprema za potrebe održavanja treninga i natjecanja svih vrsta sportova zastupljenih u Općini Konavle, a koji svoje treninge mogu izvoditi u sportskoj dvorani, kao što su judo, rukomet, stolni tenis, odbojka, nogomet i košarka. Nabava opreme i ugradnja pregradnih zavjesa  planira se provesti do kraja ove godine.

Projektom će se maksimalno  iskoristiti sve mogućnosti unutarnjih prostorija sportske dvorane, ne samo za školske potrebe, već i za individualne treninge, rekreaciju mladih i starijih osoba te izjednačavanje uvjeta stanovnika lokacijski izdvojene općine na krajnjem jugu Hrvatske s uvjetima provođenja sportskih aktivnosti i natjecanja u ostalim prometno bolje povezanim lokacijama na području države.

Uz ovaj projekt, iz provedenog natječaja odobrena su sredstva i jedinicama lokalne samouprave. Gradu Metkoviću odobreno je 310 tisuća kuna za obnovu borilišta i ugradnju obloge u Sportskoj dvorani Metković, Gradu Korčuli 150 tisuća kuna za projekt Outdoor fitness, a Općini Lumbarda 445 tisuća kuna za rekonstrukciju i opremanje igrališta na otvorenom za potrebe više sportova. Za ulaganje i opremanje nogometnog igrališta u Opuzenu Ministarstvo je odobrilo 76 tisuća kuna.

Više informacija može se dobiti na službenoj stranici Ministarstva turizma i sporta.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova' 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.