Obavijest korisnicima izravnih plaćanja - utjecaj suše kao više sile na sjetvu postrnih usjeva i ostvarivanje zelenih plaćanja za 2022. godinu

poljoprivreda 2408

Kako je uslijed nedostatka oborina i ekstremno visokih temperatura onemogućena osnovna i dopunska obrada tla za sjetvu postrnih usjeva, za korisnike koji neće biti u mogućnosti ispuniti uvjete iz članka 33. stavka 11. Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2022. godinu (NN 27/2022 i 53/2022) vezano uz postrne usjeve, moguće je primijeniti odredbe o višoj sili iz članka 172. Pravilnika.

Da bi viša sila bila primjenjiva i prihvatljiva, korisnici su dužni Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u pisanom obliku i na propisanim Obrascima 4. i/ili 5. Priloga 3. Pravilnika dostaviti odgovarajući dokaz (Odluku Županijskih/gradskih/općinskih povjerenstava o proglašenju elementarne nepogode), u roku od 15 radnih dana od trenutka kada to mogu učiniti.

Više informacija može se dobiti na službenoj stranici Ministarstva poljoprivrede.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova' 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.