Objavljen Javni natječaj za financiranje organizacije skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2022. godinu

poljoprivreda 2508

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni natječaj za financiranje organizacije skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2022. godinu.

Cilj natječaja je poticanje informiranja, promocije, razmjene znanja, inovacija i dostignuća o poljoprivredi, prehrani i šumarstvu, domaćih proizvoda, zaštiti zdravlja biljaka ili životinja, povezivanja proizvođača i unapređenja poljoprivredne proizvodnje i prodaje te povećanje konkurentnosti i trživosti hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Prijaviti se mogu ustanove, stručna udruženja, zadruge, zadružni savezi, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, trgovačka društva u vlasništvu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, županijske  i lokalne razvojne agencije.

Prihvatljive aktivnosti za sufinanciranje su:

  • znanstveno-stručni skupovi iz područja poljoprivrede, proizvodnje i prerade, sigurnosti i kvalitete hrane, organizacije i poslovanja poljoprivrednih proizvođača te ruralnog razvoja, do 150.000,00 kuna (19.908,42 eura);
  • gospodarski skupovi (sajmovi i izložbe) u vezi s poljoprivredom, proizvodnjom i preradom proizvoda, prehranu i ruralni razvoj, do 50.000,00 kuna (6.636,14 eura);
  • lokalno-tradicijski skupovi (manifestacije) za prezentaciju kulturne baštine, tradicijskih obrta i lokalnih proizvoda, do 40.000,00 kuna (5.308,91 eura).

Rok za podnošenje prijava je do 07. rujna 2022. godine, a više informacija o samom natječaju dostupno je na službenoj stranici Ministarstva poljoprivrede.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova' 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.