U e-savjetovanju Nacrt prijedloga Programa sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura u 2022. godini

poljo zemljiste

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je u proces e-savjetovanja Nacrt prijedloga Programa sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura u 2022. godini.

 

U vremenima nepredvidivih i ekstremnih klimatskih pojava, navodnjavanje je jedan od ključnih faktora osiguranja prehrambene sigurnosti stanovništva. Cilj Programa uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura u 2022. godini jest podržati aktivnosti znanstveno-istraživačkih ustanova kojima se doprinosi opremanju poligona za provedbu istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za potrebe istraživanja utjecaja klimatskih promjena na proizvodnju hrane i okoliš.

Potpora iz ovoga Programa ukupno je vrijedna 1,6 milijuna kuna i osigurava se iz Državnog proračuna, dodjeljuje se kao bespovratna sredstva za pokriće troškova uspostave pokusnog polja za navodnjavanje znanstveno-istraživačkim institucijama, a intenzitet potpore iznosi do 100 % prihvatljivih troškova.
 
Na razini Hrvatske je do sada iz Programa ruralnog razvoja odobreno 666 milijuna kuna potpore za 17 projekata sustava navodnjavanja na ukupno 7 tisuća hektara. S obzirom na važnost navodnjavanja u poljoprivrednoj proizvodnji, u rujnu je planirana objava novog Natječaja za tip operacije 4.1.1. koji će se odnositi isključivo na ulaganja u sustave i opremu za navodnjavanje na poljoprivrednim gospodarstvima.

E-savjetovanje dostupno je na službenom portalu e-Savjetovanja.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova' 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.