Javne konzultacije o budućnosti Kohezijske politike nakon 2027. godine

konfeubudu

U Hrvatskoj sredstva Kohezijske politike čine 70% svih javnih ulaganja i zahvaljujući njezinim učincima BDP je za 5% viši nego što bio bez EU sredstva, a čime se kontinuirano potvrđuje njen neosporni značaj.

Kohezijska politika glavna je investicijska politika Europske unije za koju se odvaja 1/3 proračuna EU-a za sedmogodišnje financijsko razdoblje 2021.-2027. U Hrvatskoj sredstva Kohezijske politike čine 70% svih javnih ulaganja i zahvaljujući njezinim učincima BDP je za 5% viši nego što bio bez EU sredstva, a čime se kontinuirano potvrđuje njen neosporni značaj.

S obzirom da je provedba financijskog razdoblja 2021.-2027. u tijeku te da je Europska komisija najavila početak pregovora o financijskom razdoblju nakon 2027. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU-a, kao Koordinacijsko tijelo za fondove Europske unije u Republici Hrvatskoj, pokrenulo je politički dijalog sa svim relevantnim dionicima fondova EU-a s ciljem formiranja nacionalnog stajališta o Kohezijskoj politici nakon 2027. godine, između ostaloga u okviru javnih konzultacija putem online Upitnika o budućnosti Kohezijske politike nakon 2027.

Slijedom navedenoga i nastavno na Vaše dosadašnje iskustvo te razinu poznavanja Kohezijske politike, ljubazno molimo da odvojite nekoliko trenutaka Vašeg vremena kako biste sudjelovali u kreiranju javnog mišljenja o Kohezijskoj politici nakon 2027. a imajući u vidu kako su svi dobiveni inputi od velike važnosti za HR perspektivu te očuvanje buduće kohezijske omotnice slijedom brojnih novih europskih politika.

Upitniku o budućnosti Kohezijske politike nakon 2027. godine možete pristupiti ovdje. Rok za ispunjavanje upitnika: 15. kolovoza 2023.

 

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova' 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.