Do 18. rujna otvoren Poziv za dodjelu oznake 'Regionalne inovacijske doline'

inovacije 0807

Do 18. rujna 2023. otvoren je Poziv za iskaz interesa za dodjelu oznake 'Regionalne inovacijske doline'  kako bi se ojačali europski inovacijski ekosustavi i bolje povezali dionici u inovacijama diljem Europe, posebno u regijama koje ostvaruju slabije rezultate u području inovacija , a sve kako bi se riješili gorući društveni izazovi te potaknula jača kohezija.

Podsjetimo, Novi europski program za inovacije donesen je u srpnju 2022., s postavljenim ciljem identificiranja do 100 regija koje su posvećene poboljšanju koordinacije i usmjerenosti svojih ulaganja u istraživanje i inovacije na regionalnoj razini te suradnji na međuregionalnim projektima inovacija. Dodjela ove oznake ima za cilj jačati regije i poticati međuregionalnu suradnju te ne predstavlja financijsku obvezu za regije i države u smislu dodatnog izdvajanja za istraživanje i inovacije.

Postoje tri načina za dobivanje oznake:

Iskaz interesa – otvoren do 18/09/2023.:

Prihvatljive regije su one definirane na razini NUTS 1 i NUTS 2, no moguća je i prijava na NUTS 3 razini, (gradovi, prekogranične regije itd.) uz opravdanje izbora geografske pokrivenosti i opisa mehanizama zajedničkog funkcioniranja. Iskaz interesa dostupan je na poveznici: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Regional_Innovation_Valleys, a više o samome pozivu možete pronaći ovdje.

Poziv za prijave konzorcija u okviru Instrumenta I3 (Instrument za međuregionalne inovacije)

Interregional Innovation Investments (I3) Instrument Budget for 2023: EUR 62 million

Poziv za prijave konzorcija u okviru Horizon EIE radnog programa (Okvir za europsku istraživačku području)

Interconnected Innovation Ecosystems call, EIE Budget for 2023-24: EUR 60 million, 50% co-fund.

Ističemo da ukoliko se odaberu druga ili treća opcija, hrvatske regije će biti prepoznate kao Inovacijske doline samo ako za to pokažu interes tako da podrže svoje prijavitelje i ako prijavljeni projekt zadovolji na pozivu i bude financiran, dok je u opciji 1 način prijave i evaluacija isključivo usmjerena na dobivanje oznake regionalne inovacijske doline.

Molimo sve regije koje su zainteresirane za prijavu za dobivanje oznake „Regional Innovation Valley“ da pošalju mail na industrijskatranzicija@mrrfeu.hr.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova' 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.