TAKE IT SLOW U petak predstavljanje prezentacijskog centra u Stonu

stonknezevdvor

Svi putovi vode na Pelješac, u Ston, gdje do 15. rujna traje Festival soli, događaj koji obuhvaća razna kulturna i gastronomska događanja. Odlična je to prilika za predstavljanje Prezentacijskog centra u Kneževom dvoru u Stonu, ostvarenog u sklopu projekta TAKE IT SLOW.

Dubrovačko-neretvanska županija, u suradnji s Regionalnom agencijom DUNEA, tako će u petak 15. rujna s početkom u 19 sati predstaviti prvu fazu Prezentacijskog centra. Dio je to budućeg Multimedijalnog interpretacijskog centra jadranske baštine, a predstavit će ga ravnateljica Regionalne agencije DUNEA, Melanija Milić, načelnik Općine Ston, Vedran Antunica te župan Dubrovačko-neretvanske županije, Nikola Dobroslavić. Nakon formalnog dijela, slijedi otvaranje izložbe Likovne kolonije koju će predstaviti ravnatelj Doma Marina Držića, Nikša Matić. Posjetiteljima će ovo biti prilika za razgledanje izložbe, te će uz stručno vodstvo projektanta moći isprobati multimedijalni postav prezentacijskog centra.

Naime, Knežev dvor u Stonu je osmišljen kao interpretacijski centar koji treba doprinijeti očuvanju, valorizaciji i promociji prirodne i kulturne baštine Stona i Pelješca, posebno one vezane uz proizvodnju i posluživanje hrane i vina. Kroz TAKE IT SLOW projekt odradila se prva faza radova koja obuhvaća dio zgrade Kneževog dvora: multifunkcionalna dvorana u prizemlju s pripadajućim sanitarnim čvorom.

TAKE IT SLOW („Životni stil na Jadranu kao inspiracija za održivi razvoj“) je strateški bilateralni projekt Hrvatske i Italije osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao zelene, pametne i održive destinacije. Fokus projekta je na malim zajednicama na otocima, obali i unutrašnjosti uz Jadransko more bogatima materijalnom i nematerijalnom baštinom koje su očuvale autentični životni stil prilagođen svom prirodnom okruženju. Vrijednost projekta je 3.769.186,53 EUR od čega su 85 posto sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a Dubrovačko-neretvanska županija na raspolaganju ima 1.001.674,68 EUR.

Projekt provodi Dubrovačko-neretvanska županija uz tehničku podršku Regionalne agencije DUNEA kroz projekt Znanjem do EU fondova.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.