MED-ROUTES Započeo novi projekt Regionalne agencije DUNEA

medrouteskickoff

Predstavnici Regionalne agencije DUNEA sudjelovali su na prvom projektnom sastanku MED-Routes projekta održanog u talijanskom gradu Faenzi u srijedu, 7. veljače. Projekt iz programa Interreg Euro-MED počeo je s ovom godinom, a trajat će do travnja 2026. 

MED-Routes punog naziva 'Unaprjeđenje održivog kulturnog turizma MED područja kreiranjem eko-itinerera unutar Kulturnih ruta Vijeća Europe' za cilj ima uspostaviti i širiti lokalno baziran model održivog turizma, s minimalnim štetnim utjecajem na području Mediterana, kako bi se uspostavio poseban model mediteranskog "sporog turizma" ukorijenjenog u zajedničko naslijeđe četiri kulturne rute Vijeća Europe koje će biti u fokusu ovog projekta: Ruta Feničana, Ruta keramike, Ruta maslinovog stabla i Federacija Napoleonovih gradova.

Kako bi se uhvatio u koštac s općim ciljem projekta, pristup MED-Routes-a temelji se na prijenosu saznanja, iskustava i alata iz prethodnih projekata s ciljem boljeg institucionalnog umrežavanja i transnacionalne suradnje. Krajnji cilj projekta je osmišljavanje ekoloških itinerara koji će poboljšati lokalnu kulturno - turističku ponudu poštujući principe održivosti i kružnog gospodarstva.

medrouteskickoff1

Kombinacijom svih ovih elemenata projekta definira se prijenos i kapitalizacija kao temeljna imovinu u MED-Routesovom pristupu u inovativnoj perspektivi za dijeljenje glavnih rezultata:

- Transnacionalna strategija za održivi turizam i eko-itinerere u MED području

- Zelena oznaka za certifikaciju eko-itinera kulturnih ruta Mediterana

- MED-Routes akcijski planovi koji ocrtavaju ključne radnje za primjenu transnacionalne strategije u dnevni red kulturnih ruta.

Glavni partner je talijanska Zajednica Romagna Faentina, a uz Regionalnu agenciju DUNEA u projektu kao projektni partneri sudjeluju i Libertas međunarodno sveučilište iz Zagreba te još pet partnera iz Grčke, Španjolske, Portugala, Cipra i Bugarske te četiri već navedene kulturne rute kao pridruženi partneri. Ukupna vrijednost projekta je milijun eura, a proračun Regionalne agencije DUNEA je 119,200.00 eura. 

medroutes

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.