Sastanak razvojnih agencija jugoistočne Europe

Slovenci2

U organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA, 12. i 13. rujna 2016. godine u Orebiću je održan sastanak Konzorcija razvojnih agencija jugoistočne Europe.
Ovom su prigodom predstavljeni novi članovi Konzorcija – DUNEA i AIDA – investicijska razvojna agencija Albanije. Također, prezentirani su primjeri dobre prakse od strane svih članova, koji se lako mogu transferirati na razini cjelokupnog konzorcija. Tijekom sastanka iznesen je i niz novih prijedloga područja koja povezuju DUNEA-u i ostale članove (turizam, poljoprivreda, malo i mikro poduzetništvo, obrazovanje, IKT), i u kojima postoji interes za zajedničkom suradnju na prijavi novih projekata na otvorene pozive transnacionalne suradnje kao što su INTERREG DANUBE, INTERREG MEDITERAN, INTERREG ADRION, HORIZON 2020, COSME, ERASMUS +, itd.
Konzorcij će biti usmjeren na suradnju u realizaciji razvojnih projekata na zastupljenim područjima, razmjenu iskustava te umrežavanje s ciljem veće vidljivosti i snažnijeg nastupa prema institucijama i fondovima Europske unije. Idući sastanak svih partnera bit će početkom sljedeće godine u Albaniji.

Slovenci2a

Uz DUNEA-u, ostali članovi ovog Konzorcija su: Razvojni centar Srce Slovenije kao inicijator osnivanja, Razvojna agencija Srce Istre iz Pazina, Centar za planski razvoj sjeveroistočne regije Kumanovo iz Makedonije, Agencija za regionalni razvoj AP Vojvodine iz Srbije, Regionalna razvojna agencija Bjelasica, Komovi i Prokletije iz Crne Gore, Regionalna razvojna agencija za ekonomski razvoj (REDAH) iz Mostara, Regionalna razvojna agencija (SERDA) iz Bosne i Hercegovine, Albanska razvojna agencija za ulaganja te Investicijska razvojna agencija Albanije (AIDA ).
Prije samog operativnog dijela sastanka organizirana je kratka posjeta uspješnim primjerima ruralne turističke ponude na području naše županije. Predstavljeni su tako pojedini članovi Tematske turističke ceste „Pelješac vinsko carstvo“: Solana Ston, Vinarija Matuško (Potomje) te OPG Hrid (Orebić).

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na:

 

Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem