FLAG Južni Jadran otvorio svoju ribarnicu u Stonu

FLAGribarnica4

Lokalna akcijska skupina u ribarstvu - FLAG Južni Jadran u sklopu provedbe svog prvog Ugovora iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo otvorio je 22. listopada ribarnicu u Stonu, kao svoj prvi pilot projekt. Riječ je o objektu montažnog tipa, opremljenog sukladno utvrđenim standardima za prodaju proizvoda ribarstva.

FLAG Južni Jadran udruga je osnovana u siječnju ove godine u Stonu na inicijativu Dubrovačko –neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA s ciljem lakšeg povlačenja sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Okuplja predstavnike javnog, civilnog i gospodarskog sektora (gospodarski sektor ribarstva) s područja općina Dubrovačko primorje, Ston, Mljet, Janjina, Lumbarda, Vela Luka, Lastovo, Slivno, Kula Norinska te gradova Opuzen i Metković.

FLAGribarnica2

Na otvorenju ribarnice u Stonu voditelj FLAG-a Mato Oberan i predsjednik udruge Ivica Glavor istaknuli su da ribari i školjkari, članovi FLAG-a sa stonskog područja, otvaranjem ove ribarnice dobivaju mogućnost na najsuvremeniji način plasirati svoje proizvode. Nedostatak ovakvog prostora problem je s kojim se susreću u ruralnim sredinama naše županije, a plan je ovaj pilot projekt primijeniti i na ostala područja FLAG-a Južni Jadran. Cijena ove investicije iznosi 170.000 kuna, od čega je 150.000 kuna osigurano kroz bespovratna sredstva FLAG-a, a ostatak kroz donacije i članarine, dok je pripremne radnje za postavljanje ribarnice financirala Općina Ston. Ribarnica je u vlasništvu FLAG-a te će je moći koristiti isključivo njegovi članovi.

FLAGribarnica3

Župan Nikola Dobroslavić pohvalio je inicijativu FLAG-a Južni Jadran koja je prepoznata kao odličan primjer u implementaciji pilot projekta u malim obalnim sredinama te zaželio uspješan rad ribarnice i otvorenje novih u onim mjestima FLAG-a gdje su potrebne. Župan je bio i prvi kupac na novootvorenoj ribarnici te je time i službeno otvorio.

FLAGribarnica1

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na:

 

Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem