Biciklistička utrka ĆIRO 2016.

biciklisti

Ovu subotu, 29. listopada, u organizaciji Općine Konavle i partnera organizira se „Biciklistička utrka - Ćiro 2016.“. Početak je u 14 sati na biciklističko-pješačkoj stazi Ćiro, a vozit će se na kronometar, na dionici staze Mihanići – Vojski Do. Start utrke je kraj bivše željezničke stanice Mihanići, a cilj bivša stanica Vojski Do, odnosno kraj sadašnje „Konobe Konavle“. Ovim putem pozivaju se svi potencijalni sudionici da najave svoje sudjelovanje na utrci, na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., najkasnije do petka 28. listopada u 12:00 sati.
Utrka je planirana aktivnost projekta “Bicikliranjem kroz povijest – revitalizacija stare uskotračne željeznice ĆIRO”, koji se provodi od prosinca 2014. zajedno s partnerima iz BH. Planirani završetak svih aktivnosti projekta je u prosincu 2016. Nositelj projekta “ĆIRO” na razini uključenih hrvatskih partnera je Općina Konavle, a ostali hrvatski partneri su TZ Općine Konavle i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko – neretvanske županije DUNEA. Ukupna vrijednost projekta je 643.266,42 eura, dok proračun hrvatskih partnera iznosi 292.605,95 eura. Od toga 83,04% bespovratnih sredstava financira IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina, a preostalih 16,96% je iznos sufinanciranja od strane hrvatskih partnera.

Cirotrasa

Opći cilj projekta je doprinijeti povezivanju prekograničnog područja naše županije i Hercegovine putem uspostave nove zajedničke turističke ponude, a koja će imati ulogu svojevrsnog “muzeja na otvorenom” posvećenom prošlosti “Ćira”. U sklopu projekta, uz ostalo su financirani radovi uređenja stare uskotračne željezničke trase kao biciklističko-pješačke staze koja je sada opremljena zaštitnim ogradama, odmaralištima te će uskoro biti označena i turističkom signalizacijom.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na: