Ćirovom stazom utrkivali se biciklisti

CIROutrka2

Sa startom u Mihanićima i ciljem u Vojskom dolu, a sve stazom Ćira obnovljenom u sklopu projekta „Bicikliranjem kroz povijest – Revitalizacija stare uskotračne pruge Ćiro“, održana je za vikend 29. listopada biciklijada u Konavlima.

CIROutrka1

Vozilo se starom trasom Ćira, koja je u sklopu ovog prekograničnog projekta iz IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013, uređena i stavljena u funkciiju za bicikliranje i pješačenje. Na dužini od oko oko 18 km obavljeni su radovi čišćenja staze, postavljanja sigurnosne ograde, signalizacije i odmarališta na najatraktivnijim lokacijama staze.
Predviđene su i aktivnosti korištenja same staze kao nove turističke ponude između ostalog i organiziranjem promotivnih utrka duž staze, poput ove u kojoj je pobjedu odnio Ivica Hanzijer (10:01). Drugo mjesto osvojio je Goran Bošković, a treće Dragan Peručić.

CIROutrka3

U dječoj kategoriji pobjednica je bila Ana Perković (23:57), na drugom mjestu je Nikola Milišić, a na trećem Matej Marijanović. Vozilo se na kronometar, a program je vodila Anja Alavanja Romac.

CIROutrka4
Projekt “Bicikliranjem kroz povijest – revitalizacija stare uskotračne željeznice ĆIRO”, koji se provodi od prosinca 2014. zajedno s partnerima iz BiH. Nositelj projekta “ĆIRO” na razini uključenih hrvatskih partnera je Općina Konavle, a ostali hrvatski partneri su TZ Općine Konavle i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA.

CIROutrka5

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na:

 

Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem