Najavljeni Dani jegulje u Neretvi

JeguljeDU1

Dani jegulje u Neretvi, koji se održavaju od 18. do 20. studenog, najavljeni su u Dubrovniku, u sklopu događanja u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA, a kao dio aktivnosti EU projekta Well Food.

Želimo promovirati Neretvu i jegulju kao brend kojim bi mogli privući turiste u dolinu Neretve. Županija i DUNEA intenzivno rade na razvoju ruralnog prostora naše županije, u tom smislu osobito se radi na razvoju i promociji ruralnog turizma. Vjerujemo da bi u ovom razdoblju jeseni, nakon sezone, a prije svih blagdanskih događanja, upravo jegulja mogla biti razlog koji bi mogao dovesti više turista na naše područje s obzirom da su posljednja istraživanja pokazala kako sve više turista destinaciju bira i prema gastro ponudi, a to je ujedno i odlična dodatna ponuda za sve koji u Dubrovniku borave u ovo vrijeme – istaknula je Marijana Aksić Vitković iz Regionalne razvojne agencije DUNEA-e.

JeguljeDU2

Manifestaciju ‘Dani jegulje u Neretvi’ prošle je godine pokrenula udruga Maškadur, a cilj manifestacije je očuvanje materijalne i nematerijalne baštine doline Neretve, dok se u isto vrijeme želi potaknuti novi segment razvoja profilirajući Neretvu kao gastronomsko i kulturno središte. Prepoznavši priču o jegulji Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA, podržale su ovu manifestaciju kao partneri i suorganizatori, a kao nastavak aktivnosti Tematske turističke ceste ‘Neretva dolina života’koju su oformile prošle godine.

JeguljeDU3

Najavno odgađanje u Dubrovniku bilo je organizirano za novinare i turističke agencije, kušao se brudet od jegulje, uz neretvanska vina i pjesmu KUD-a Metković. Više informacija o programu i ponudi ovogodišnjih 'Dana jegulje' može se pronaći OVDJE.

JeguljeDU4

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na:

 

Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem