Jegulja u fokusu događanja

Dani Jegulje1

Drugo izdanje manifestacije 'Dani jegulje u Neretvi' održano je za vikend 18.-20. studenog. Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA partneri su i suorganizatori ovog događanja, koje organizira Udruga Maškadur Opuzen.
Tijekom tri dana posjetiteljima su se nudili jelovnici po promotivnim cijenama u osam neretvanskih restorana koji se se ove godine priključili manifestaciji.

Dani jegulje2

Sve je počelo u petak kada je održan znanstveno-stručni skup: „Jegulja u tratama EU“, s donošenjem zaključaka za izradu plana upravljanja jeguljom u RH.

Dani Jegulje3

U subotu je održan Sajam neretvanskih delicija, na trgu u Opuzenu, gdje su se predstavili proizvođači tradicijskih slastica, džemova, ekološki uzgojenog voća, ostalih tradicijskih proizvoda neretvanskog kraja, ali iraznih rukotvorina. U sklopu programa održan je i kulinarski show uz pripremu jegulje na tradicionalan i inovativan način.

Dani Jegulje4

Ove godine program događanja proširen je i na Metković gdje su brojni okupljeni mogli pogledati nastupe KUD-a Metković, Gradske glazbe Metković i Klape sv. Nikola Metković, uz prezentacija rukotvorina od prirodnih materijala te pripremu raznih neretvanskih jela uz učenike Srednje škole Metković. Manifestaciji su se pridružili i Arheološki muzej Narona, Prirodoslovni muzej Metković te Jama u Predolcu koji su nudili razgledanje po posebnim cijenama.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na: