Studijsko putovanje članova FLAG-a Južni Jadran

FLAGStudijsko1

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Južni Jadran organizirala je u razdoblju od 15. do 18. studenoga 2016. godine za članove FLAG-a četverodnevno studijsko putovanje u Istru, Italiju i Sloveniju, u čijoj je organizaciji sudjelovala Regionalna razvojna agencija DUNEA. Cilj putovanja bio je upoznati se s radom i glavnim aktivnostima domaćih i inozemnih lokalnih akcijskih skupina u ribarstvu te vidjeti primjere dobre prakse, odnosno projekte, koji su sufinancirani sredstvima iz fondova Europske unije; Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

Tako su članovi FLAG-a Južni Jadran bili u posjetu GAC FVG- Grupo di Azione Costiera Friulli Venezia Giulia u Trstu gdje su im Paolo Marchese i Paola Tamburlini prezentirali rad svoje lokalne akcijske skupine u ribarstvu koja je osnovana 2012. te iznijeli tijek svog razvoja od osnivanja do danas. Nakon toga su sudionici s gospodinom Robertom Momićem, predsjednikom LAGUR–a Istarski švoj i Mitjom Petričem (vlasnik obrta školjkarstva i ribarstva) posjetili Strunjanske soline i gradić Izolu gdje su se upoznali s primjerima dobre prakse FLAG LAS ISTRE.

FLAGStudijsko2

Sudionici studijskog putovanja posjetili su Pazin gdje se nalazi sjedište LAGUR-a Istarski Švoj. Voditeljica projekta Iva Jekić je izložila tijek nastanka njihove lokalne akcijske skupine u ribarstvu te implementaciju pilot projekta „More od malih nogu“ koji je usmjeren na poticanje konzumacije svježe lokalne ribe i drugih morskih organizama u obrazovnim institucijama (jaslice, vrtići i osnovne škole). Posljednjeg dana putovanja sudionici su posjetili sajam ribarstva i ribarske opreme u Poreču – Crofish. Tijekom održavanja Sajma održavale su se različite tribine, specijalizirana predavanja i susreti partnera – ribara te aktivnosti približavanja proizvoda ribarstva turističkom tržištu i javnoj potrošnji u školama i vrtićima. Za sudionike putovanja je od posebne važnosti bilo predavanje Josipa Mucaka iz Uprave za ribarstvo o trenutnom stanju lokalnih akcijskih skupina u ribarstvu u Republici Hrvatskoj.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na: