Potpisani ugovori za projekte iz kulture

PotpisKultura1

Župan Nikola Dobroslavić i ministrice kulture te regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Nina Obuljen Koržinek i Gabrijela Žalac, potpisali su 15. prosinca 2016. ugovor za EU projekt „Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija“ ukupne vrijednosti 33,8 milijuna kuna.
U sklopu ovog projekta u Smokvici će se izgraditi Muzej zlata i srebra Smokvice, u Korčuli je predviđena obnova palače Ismaeli-Gabrielis u kojoj je smješten Muzej grada Korčule, u Dubrovačkom primorju planira se obnova župnog dvora u kojem će se uspostaviti zavičajna kuća Dubrovačkog primorja, a na Mljetu će se obnoviti Austrijski put i uspostaviti tematska staza Babinog polja.

PotpisKultura2

Regionalna razvojna agencija DUNEA, osim što je projekt pripremala i što će operativno voditi njegovu provedbu, bit će zadužena i za komponentu digitalnog pristupa kulturnoj baštini, odnosno dostupnost putem pametne kartice i mobilne aplikacije. Uz Dubrovačko-neretvansku županiju kao nositelja, ukupno sudjeluje 11 partnera i svaki od njih bit će zadužen za provedbu jedne od komponeti.
Isti dan u Stonu je potpisan i ugovor za projekt „Povijest na zrnu soli“ čiji su ukupni prihvatljivi troškovi 56,6 milijuna kuna, a nositelj je Općina Ston. Kroz projekt će se financirati rekonstrukciju, uređenje i opremanje tvrđava Veliki Kaštio i Koruna, rekonstrukcija i uređenje poteza južnog zida Stonskih zidina te uređenje parka Komarda, obnova i proširenje Stonskog lapidarija, obnova Napoleonovog puta, u dijelu koji se nalazi na području općine. DUNEA, kao jedan od projektnih partnera, zadužena je za aktivnost nadogradnje tematske staze 'Pelješac – vinsko carstvo' te će zajedno s Općinom operativno provoditi projekt.
U oba projekta odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 85 posto ukupne vrijednosti projekta.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na:

 

Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem