Projekt BLUEMED - Promocija ronilačkog turizma uz očuvanje kulturne baštine

BLUEMEDpodmorje

Regionalna razvojna agencija DUNEA sudjelovala je na prvom partnerskom sastanku projekta BLUEMED, financiranog kroz program Interreg Mediteran. Dvodnevni sastanak održan je gradu Larissa, Grčka, sjedištu vodećeg partnera projekta. Ovom prigodom partneri na projektu dogovorili su nadolazeće aktivnosti potrebne za njegov uspješan početak i provedbu.
Projekt BLUEMED, punog naziva 'Planiranje, ispitivanje i upravljanje podvodnim muzejima, ronilačkim parkovima i centrima za promicanje znanja', s ciljem razvoja održivog turizma i promocije Plavog rasta u obalnom području i otocima Mediterana provodit će se tri godine. Uz partnere iz Grčke, Španjolske, Italije i Cipra, s hrvatske strane osim DUNEA-e sudjeluje i Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva. Na aktivnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji otpada 275.900 eura.

BLUEMEDkickoff

Kroz istraživanje, testiranje i prijenos znanja očekivani rezultati su izrada multi-disciplinarnih planova za razvoj podvodnih muzeja, ronilačkih parkova i centara za promicanje znanja na četiri pilot područja; promocija inovativnih rješenja u ronilačkoj industriji i poboljšanje ronilačkog iskustva kroz napredne usluge i tehnologije; privlačenje većeg broja ljudi zainteresiranih za ronilački turizam; predstavljanje podmorskog kulturnog blaga široj publici preko 3D vizualizacije muzejskih postava u centrima za promicanje znanja; te stvaranje Mediteranske mreže podmorskih prirodnih i kulturnih ruta – web platforme za zajedničku turističku promociju i povezivanje Mediteranskih podvodnih nalazišta.
Pilot područje za provedbu aktivnosti na prostoru Dubrovačko-neretvanske županije je jedno od podmorskih arheoloških nalazišta ispred Cavtata.

MEDloga

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na: