Predstavlja se i ''Korčulansko maslinovo ulje''

KorculanskoUlje

U sklopu Poslovnog susreta vinara i ugostitelja, koji se u organizaciji DUNEA-e i Dubrovačko-neretvanske županije održava 19. siječnja u Dubrovniku, predstavit će se i uljari s Korčule, nositelji EU oznake izvornosti.  Ovo predstavljanje dio je projektnih aktivnosti EU projekta Well-O-Live, kojeg na području DNŽ provodi Regionalna razvojna agencija DUNEA. Zajedno s 43 vinara predstavit će se i pet uljara s otoka Korčule, koji jedini za sad nose ovu zaštićenu oznaku.

Naziv "Korčulansko maslinovo ulje" upisan je u listopadu 2016. godine u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije."Korčulansko maslinovo ulje" je ekstra djevičansko maslinovo ulje koje se dobiva izravno iz ploda maslina autohtonih sorti Lastovke i Drobnice, pojedinačno ili u kombinaciji, u najmanjem udjelu od 80%. Posebnost ovog ulja je miris po zelenom plodu i lišću masline te okus ujednačene srednje do intenzivne gorčine i pikantnosti.
Područje proizvodnje "Korčulanskog maslinovog ulja" obuhvaća cijeli otok Korčulu, a danas se uzgojem maslina i proizvodnjom maslinovog ulja na otoku bavi oko 1000 poljoprivrednih gospodarstava i 10 uljara te maslinarstvo predstavlja važnu gospodarsku djelatnost Korčule. Za sada pet proizvođača nosi oznaku "Korčulansko maslinovo ulje".

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na:

 

Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem