Sastanak partnera na projektu ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija''

KulturaKickoff1

Svi partneri, koji sudjeluju u projektu ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija'' sastali su se na 'kick off' sastanku, održanom u hotelu Adria u Dubrovniku 30. siječnja 2017., kako bi se upoznali sa svim obvezama i aktivnostima koje predstoje u iduće tri godine.

Riječ je o projektu čiji je ukupni iznos prihvatljivih troškova 32,6 milijuna kuna, od čega su 85 % bespovratna sredstva u iznosu od 27,7 milijuna kuna, osigurana iz Operativnog programa ''Konkurentnost i kohezija''. Nositelj je Dubrovačko-neretvanska županija, a projekt je pripremala i provodit će ga Regionalna razvojna agencija DUNEA.
Direktorica DUNEA-e Melanija Milić na početku je prisutne upoznala s glavnim odrednicama projekta, a detaljnije je upute izložila Renata Mozara ispred DUNEA-e te Maro Hađija ispred Dubrovačko-neretvanske županije vezano za javnu nabavu.

KulturaKickoff2

Svaki od ukupno 12 partnera bit će zadužen za svoju komponentu. Županija će provoditi uspostavu sustava besplatnog pristupa internetu na lokacijama kulturnih dobara uključenih u projekt, a DUNEA će bit će zadužena i za komponentu digitalnog pristupa kulturnoj baštini putem uspostave informatičkog sustava s pratećim alatima (mobilna aplikacija, web servis, sustav naplate). U Gradu Korčuli predviđena je obnova palače Ismaeli-Gabrielis, čiji se prostor već koristi kao muzej Korčule, u Dubrovačkom primorju obnova župne kuće u kojoj će se uspostaviti zavičajna kuća Dubrovačkog primorja, u Smokvici će se izgraditi Muzej zlata i srebra Smokvice, a na Mljetu obnoviti 'Austrijski put' i uspostaviti tematska staza Babino polje.
Korčulanska razvojna agencija KORA provest će istraživanje života i potencijala stare jezgre Korčule, na komponenti istraživanjima će raditi i Sveučilište u Dubrovniku, kao i Hrvatski restauratorski zavod kojem će se opremiti i laboratorij za konzervatorsko-restauratorska istraživanja.Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije bit će zadužena za promociju rezultata projekta na turističkim sajmovima, a kao partneri u projekt su uključeni i privatni poduzetnici Obrt Restauriranje namještaja Depolo i putnička agencija Dominium travel.
Riječ je o integriranom razvojnom projektu temeljenom na obnovi kulturne baštine, koji ima za cilj stvaranje integralne kultuno-turističke destinacije koja uključuje pojedina ruralna i udaljena područja županije povezana u jedinstveni turistički proizvod.

trakakultura

OZNAKE

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na:

 

Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem