Potpisani partnerski ugovori za projekt vrijedan 32,6 milijuna kuna

KulturaPotpis2b

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je s 11 partnera ugovor za EU projekt „Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija“ čiji ukupni prihvatljivi troškovi iznose 32,6 milijuna kuna, od čega je 85 posto bespovratnih sredstava osiguranih iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
Potpisnici partnerskih ugovora zahvalili su ovom prilikom Dubrovačko-neretvanskoj županiji i DUNEA-i na uvrštavanju u ovaj projekt i pomoći prilikom pripreme, naglašavajući kako će rezultati projekta doprinijeti razvoju lokalne sredine i obogatiti turističku ponudu.

KulturaPotpis2a

Radi se o integriranom razvojnom programu temeljenom na obnovi kulturne baštine, koji ima za cilj stvaranje integralne kulturno-turističke destinacije koja uključuje pojedina ruralna i udaljena područja županije, povezana u jedinstveni turistički proizvod. Projekt, čiji je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija, obuhvaća aktivnosti od obnove kulturnih dobara do digitalnog pristupa kulturnoj baštini. U Smokvici će se izgraditi Muzej zlata i srebra Smokvice, u Korčuli je predviđena obnova palače Ismaeli-Gabrielis u kojoj je smješten Muzej grada Korčule, u Dubrovačkom primorju planira se obnova župne kuće u kojoj će se uspostaviti zavičajna kuća Dubrovačkog primorja, a na Mljetu će se obnoviti „austrijski put“ i uspostaviti tematska staza Babinog polja.

KulturaPotpis2c

Regionalna razvojna agencija DUNEA, osim što će operativno voditi provedbu projekta, bit će zadužena i za komponentu digitalnog pristupa kulturnoj baštini odnosno dostupnost putem pametne kartice i mobilne aplikacije. Budući da je riječ o integriranom projektu kao partneri su uključeni i privatni poduzetnici - Obrt za restauriranje namještaja Depolo iz Korčule i putnička agencija Dominium travel iz Dubrovnika dok su ostali partneri Grad Korčula, KORA, Općina Smokvica, Općina Dubrovačko primorje, Općina Mljet, HRZ, Sveučilište u Dubrovniku, Turistička zajednica DNŽ te Dubrovačko-neretvanska županija.

trakakultura

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem