Ljepote Korčule u četiri minute

WOKorcula

Od Marka Pola, preko prirodnih ljepota, hrane i vina do maslina i maslinovog ulja – video koji prikazuje otok Korčulu, a koji je nastao u sklopu EU projekta Well Olive¨može se vidjeti na poveznici.  Hrvatski partner u ovom projektu je Regionalna razvojna agencija DUNEA, koja je na području Dubrovačko-neretvanske županije organizirala nekoliko aktivnosti kroz projekt, a Korčula je, između ostalog, izabrana za predstavljanje s obzirom da su za sada jedino Korčulani nositelji EU zaštićene oznake izvornosti i zemljopisnog podrijetla za svoje maslinovo ulje.

WOKorcula1

Španjolska blogerica Inma Gregorio Gomez, koja piše popularni travel blog 'A World to Travel', i talijanski snimatelj Danis Strickner, boravili su u lipnju na otoku Korčuli, a rezultat su promotivni video, 10 turistički-gastro priča o Korčuli na blogu te puno objava i fotografija na Facebook stranici blogerice i samog Well Olive projekta.

WOKorcula2

U Dubrovniku je, ujedno, u sklopu ovog projekta, u prosincu prošle godine, održan Experience Lab (XLab), nekonvencionalna radionica iz područja kreiranja, upravljanja i inovativnih oblika promocije turističkih ponuda koje nude dodatni doživljaj. Kao i sami projekt, ova besplatna radionica bila je fokusirana na kulturu i tradiciju maslinovog ulja. Well Olive projekt, koji završava koncem ovog mjeseca, bio je usmjeren na razvoj odživog transnacionalnog proizvoda ruralnog turizma, uključujući zdravstvene i kulturne aktivnosti, biciklističke i pješačke ture, degustacije vina i hrane, na bazi ponude maslina i maslinovog ulja.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem