Suradnja agencija HRAST i DUNEA

AmbrosHRAST2

Predstavnici Razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e, sastali su se s kolegom iz Vukovarsko-srijemske županije, Ivanom Ambrošem, savjetnikom za regionalni razvoj i strateško planiranje. Bila je to prigoda za izmijeniti iskustva i razgovarati o mogućnostima buduće suradnje.
Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST d.o.o. provodi projekt Transnacionalna suradnja s ciljem transformacije znanja u utržive proizvode i usluge za održivo dunavsko društvo budućnosti, ''Made in Danube'', prijavljen, odobren i financiran u okviru programa Interreg Dunav, s 18 partnera iz 10 zemalja. U okviru aktivnosti predviđene su posjete poduzetnicima, javnoj upravi i znanstveno-istraživačkim institucijama u cilju povezivanja znanstveno-istraživačkih kapaciteta s potrebama gospodarstva i prijave novih razvojnih i istraživačkih projekata. Tako su iznesena i iskustva DUNEA-e, koja ima na radu na CEKOM-u za agrume, koji također povezuje znanost i gospodarstvo.

AmbrosHRAST1
Ovom je prigodom ispunjen i upitnik, u cilju ostvarivanja konkretnog rezultata projekta - ugovora o suradnji na razvojnim i istraživačkim projektima između gospodarstva i znanosti.
Prošle je godine na Godišnjem forumu EU strategije za dunavsku regiju u Bratislavi, Agencija HRAST sa Steinbeis fondacijom potpisala Memorandum o razumjevanju za ulazak u DTC mrežu (Danube Transfer Centre Network) i to kao ulazna točka za Hrvatsku. DTC mreža okuplja respektabilna sveučilišta, fakultete i urede za transfer tehnologije na području dunavske regije u sinergiji s EEN. Za područje Dubrovačko-neretvanske županije u tom je smislu posebno je zanimljiva tema sinergije projekata Interreg Dunav i Interreg ADRION. Ivan Ambroš iz HRAST-a predstavnicima DUNEA-e predstavio je aktivnosti i projekte DTC mreže kako bi se vidjele mogućnosti buduće suradnje u okviru projekta.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem