Otvorena „Dubrovačka vinska setemana“ u Bruxellesu

BriselVino3

U sklopu Feste sv. Vlaha u Bruxellesu koju organizira Predstavnički ured Dubrovačko–neretvanske županije i Matica Hrvatska Bruxelles, 29. siječnja, u vinskom baru Bois Tranquille, održana je prezentacija „Vinarstvo Dubrovačko-neretvanske županije“ novinarima i turističkim agencijama iz Belgije, Nizozemske i Luxemburga.

BriselVino2

U vinskom baru kojeg vodi Dubrovčanin Davor Vnučec, prezentaciju je održala Franica Miloš iz Regionalne razvojne agencije DUNEA, dok je sommelier Ivo Ivaniš predstavio prošlogodišnje pobjednike vinskog festivala Dubrovnik Festiwinea. Brojni posjetitelji su imali priliku kušati vrhunska vina Dubrovačko-neretvanske županije: Dubrovački podrumi – Merlotina, Korta Katarina - Ruben's private Reserva, Skaramuča - Dingač Reserva, OPG Bire - Grk Bire, Krajančić - Pošip Korkyra Melaina, OPG Zlatko Bačić - Pošip Bačić te Blato 1902 – Roza. Nakon prezentacije, uslijedilo je i službeno otvaranje „Dubrovačke vinske setemane“ uz dubrovačku klapu „Kaše“.

BriselVino4

BriselVino5

BriselVino1

Cilj manifestacije je promocije vinske kulture i autohtonih sorti Dubrovačko-neretvanske županije, a koja je nadaleko poznata po višestoljetnoj tradiciji uzgoja vinove loze i proizvodnji autohtnonih vrhunskih vina koja su prepoznata širom svijeta.

Drugog dana proslave Feste sv. Vlaha u Bruxellesu, u Ambasadi Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji, održano je i predavanje ravnateljice Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać na temu „Sv. Vlaho i Dubrovnik“. Gospođa Vilać naglasila je važnost očuvanja i zaštite nematerijalnog i materijalnog kulturnog nasljeđa Sv. Vlaha, koji je temelj identiteta Dubrovnika i njegove povijesti.

Partneri Feste sv. Vlaha u Bruxellesu su Ured zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice, predstavništvo HGK, predstavništvo HTZ-a, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji, TZ Grada Dubrovnika i TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

Briselpredavanje2018a

Briselpredavanje2018b

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem