Nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu "Hrvatska kakvu želimo"

DjecjiRadoviStrategija

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europska unije pokrenulo je proces izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine, koja se osobito tiče mlađih generacija građana Republike Hrvatske, koji su danas djeca, ali će 2030. godine biti punoljetni građani.
Strategija Hrvatska 2030 odrediti će kvalitetu života današnjih i budućih generacija u Hrvatskoj te sukladno tome u definiranje budućnosti Hrvatske planira uključiti široki krug interesnih skupina i građana Republike Hrvatske.
Radi uključivanja ciljne skupine djece i mladih u proces izrade Strategije Hrvatska 2030, te posredno preko njih poticanja interesa njihovih roditelja, Ministarstvo organizira nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu "Hrvatska kakvu želimo", u kojem mogu sudjelovati sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj. Natječaj s detaljnijim uputama objavljen je na mrežnim stranicama www.hrvatska2030.hr, a provodit će se do kraja ožujka 2018. godine u 4 kategorije:
1. likovni radovi učenika od I. do IV. razreda
2. literarni radovi učenika od I. do IV. razreda
3. likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda
4. literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda
Za likovne radove dozvoljene su sve tehnike crtanja i kreativnog izražavanja, a literarni rad podrazumijeva pjesmu, priču, sastav ili pismo.
U natječaju mogu sudjelovati sve osnovne škole koje iskažu interes do 8. veljače 2018. godine putem prijave na obrazac na stranici www.hrvatska2030.hr.
Svim osnovnim školama koje su iskazale interes za sudjelovanje u natječaju, Ministarstvo će, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Agencijom za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske, dostaviti detaljne upute za sudjelovanje učenika u natječaju.
Pozivaju se sve osnovne škole u Dubrovačko-neretvanskoj županiji da iskažu svoj interes i tako doprinesu procesu izrade Strategije 2030.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem