Projekti DUNEA-e u Izboru za najuspješnije lokalne EU projekte

page

Projekti DUNEA-e Europskim putevima maslina do opuštanja i zdravlja WELL-O-LIVE i Otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke staze - HIKING EUROPE sudjeluju u Izboru za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2016.-2017. u cilju promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima. 

Projektom WELL-O-LIVE se potaknulo male i srednje poduzetnike na osmišljavanje i promociju njihovih proizvoda i usluga temeljenih na maslinovom ulju. Kao pilot projekt uključen je otok Korčula, a „Korčulansko maslinovo ulje“, trudom Udruge maslinara Vela Luka, bilo je među prvim maslinovim uljima u Hrvatskoj koje je dobilo zaštićenu  oznaku izvornosti na razini EU.

Projektom HIKING EUROPE promovirane su 2 pješačke rute – Napoleonov put u Općini Ston i pješačke staze otoka Mljeta pod zajedničkim nazivom “Putevima Napoleona i Odiseja”. Uspostavom turističkih proizvoda u kojima se, kroz pješačenje, upoznaje lokalnu tradiciju, baštinu, kulturu i gastronomiju namjera je bila potaknuti produljenje sezone uz održivi turizam i uključenje lokalne zajednice.

Oba projekta su u kategoriji međunarodni projekti, a glasati se može ako se klikne tipka “Odaberi” koja se nalazi u dnu opisa svakog nominiranog projekta te potvrdi izbor klikom na tipku “Glasaj ovdje” koja se nalazi na dnu stranice. Glasati je moguće samo jednom, a da bi bilo prihvaćeno, potrebno je odabrati ukupno tri projekta koje smatrate posebno uspješnima.

Glasati se može OVDJE.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem