Na sastanku u Županiji studenti upoznati s aktivnostima Predstavničkog ureda DNŽ u Bruxellesu

praksa

Župan Nikola Dobroslavić, sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, ravnateljicom Regionalne agencije DUNEA Melanijom Milić, direktoricom Centra za poduzetništvo Marijom Previšić te specijalistom za međunarodnu suradnju Lukom Vidakom održao je radni sastanak sa studentima koji će ove godine odraditi stručnu praksu u Predstavničkom uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu.

“Htjeli smo biti na izvoru informacija stoga smo otvorili Predstavnički ured DNŽ i prije ulaska u Europsku uniju. Kroz program stručne prakse omogućujemo mladima da iz prve ruke upoznaju rad Europskih institucija. Mislimo da je svima vama, a time i cijeloj zajednici na korist spoznati funkcioniranje administracije EU. Svake godine imamo veliki broj prijava, čak i više nego što smo predvidjeli, a vjerujem da će i vama kao i generacijama prije vas biti zanimljivo i korisno”, rekao je uvodno župan Dobroslavić.

Studentima je aktivnosti ureda i potrebne informacije o obavljanju stručne prakse prenijela voditeljica Predstavničkog ureda Nikolina Trojanović.

Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA proteklih osam godina su provodili program prakse za mlade iz županije, a koordinaciju sa studentima ove je godine umjesto Regionalne agencije DUNEA preuzeo Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Kroz Predstavnički ured DNŽ u Bruxellesu do sad je prošlo ukupno 80 mladih, a ove godine će ih biti ukupno 28.

Dubrovačko-neretvanska županija surađuje i s tri visokoobrazovne institucije koje djeluju u Dubrovniku - Sveučilištem u Dubrovniku, Rochester Institute of Technology Croatia (RIT Croatia) te Međunarodnim Sveučilištem LIBERTAS, čiji studenti su temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji, također jedni od polaznika.

Praksa u Bruxellesu je vrlo korisno iskustvo i izvanredna mogućnost učenja o načinu rada i funkcioniranja same EU kao i njezinih institucija te daje bolji uvid u mogućnosti koje se Hrvatskoj, njezinim županijama, gradovima, ali i građanima nude kao članici EU-a.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.