Završeni radovi energetske obnove na Osnovnoj školi Gruda

gruda

Župan Nikola Dobroslavić s v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić i ravnateljicom Regionalne agencije DUNEA Melanijom Milić obišao je danas Osnovnu školu Gruda u kojoj su završeni radovi na energetskoj obnovi zgrade.

Projektom vrijednim 3.026.683,17 kuna odrađena je toplinska izolacija vanjskih zidova, ravnog krova i stropa prema negrijanom tavanu, zamjena dijela vanjske stolarije s energetski učinkovitom, ugradnja solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode, razdvajanje mjernih mjesta za potrošnju lož ulja za školu i dvoranu.

Regionalna agencija DUNEA je početkom 2017. godine u suradnji sa školom prijavila projektni prijedlog na Poziv „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, koji su potom odobreni te su započeli s provedbom početkom 2018. godine.

Župan Dobroslavić je ovom prilikom čestitao vodstvu škole rekavši kako je bio izazovan posao pripremiti ovaj projekt u zadanim rokovima no kako je sve prošlo bez problema.

Podsjetio je i kako su nedavno sklopljena i dva nova ugovora ove vrste, za energetsku obnovu OŠ u Metkoviću i OŠ u Staševici, kao i Doma za starije osobe u Vela Luci.

”Vrijednost svih projekata energetske obnove javnih zgrada je preko 13 milijuna kuna”, rekao je župan.

Inače, s 37 posto udjela projekt je financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata Ministarstva regionalnog razvoj i fondova EU s 31 posto, a 32 posto financirala je Dubrovačko-neretvanska županija.

Obilazak škole održan je u sklopu programa obilježavanja Dana škole.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem