Raspisan poziv za Potporu za Europske projekte suradnje 2020.

euzastava

Objavljen je poziv za Potporu za Europske projekte suradnje 2020. Ovim Pozivom na dostavu prijedloga podržat će se Europski projekti suradnje s početkom provedbe u 2020. godini. 

Glavni ciljevi su podizanje kapaciteta europskog kulturnog i kreativnog sektora za transnacionalno i međunarodno djelovanje; poticanje transnacionalne mobilnosti djela i aktera kulturnog i kreativnog sektora, osobito umjetnika; doprinos razvoju publike i poboljšanje pristupa djelima kulturnog i kreativnog sektora unutar Europske Unije i šire, s posebnim fokusom na djecu, mlade, ljude s poteškoćama u razvoju i podzastupljene skupine; doprinos inovaciji i kreativnosti u području kulture, osobito testiranjem novih poslovnih modela i poticanjem na suradnju s drugim sektorima.

U projektima mogu sudjelovati pravne osobe (privatne i javne), ali i tijela nacionalne, regionalne i lokalne vlasti čija osnovna djelatnost pripada djelokrugu kulture, pri čemu vodeći partner mora biti u mogućnosti potkrijepiti svoju pravnu osobnost (istoga imena i statusa) za razdoblje od protekle dvije godine.

Projektni prijedlozi mogu se baviti jednim do najviše tri od navedenih prioriteta:

A) Transnacionalna mobilnost
B) Razvoj publike
C) Podizanje kapaciteta u područjima:
C.1) Digitalizacija
C.2.) Razvoj novih poslovnih modela
C.3) Usavršavanje i osposobljavanje
D) Međukulturni dijalog i društvena integracija migranata i izbjeglica
E) Nasljeđe European Year of Culture Herotage 2018

Za ovaj Poziv na dostavu prijedlogu osigurana su sredstva u ukupnom iznosu EUR 48.444.567, pri čemu je oko 40% navedenog budžeta predviđeno za potporu manjim projektima suradnje. 

Maksimalan iznos potpore po projektu iznosi: EUR 200.000 – 60% ukupnog budžeta – za manje projekte suradnje i EUR 2.000.000 – 50% ukupnog budžeta – za veće projekte suradnje. Ovim Pozivom Izvršna agencija predviđa sufinanciranje oko 100 projektnih prijedloga i zadržava pravo ne dodijeliti sva osigurana sredstva.

Zadano je trajanje projekata u razdoblju do maksimalno 48 mjeseci te početak njihove provedbe između 01. rujna i 15. prosinca 2020. godine.

Rok za prijave je 27. studenog 2019. godine do 17:00 po Bruxelleskom vremenu.

Upute za prijavu te obrasci i dokumenti koje obavezno treba priložiti dostupni su putem poveznice, a više informacija dostupno je ovdje. 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.