Upravljanje regionalnim razvojem

Regionalni koordinator razvoja Dubrovačko-neretvanske županije

S ciljem učinkovite koordinacije i poticanja regionalnog razvoja na svim razinama u Republici Hrvatskoj te poboljšanja realizacije projektnih ideja unutar mreže projekata, naša agencija imenovana je Regionalnim koordinatorom razvoja za područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Aktivnosti koordinacija regionalnog razvoja:

  • Koordiniramo proces izrade Razvojne strategije Dubrovačko-neretvanske županije, zaduženi smo za praćenje provedbe i godišnje izvještavanje. U sklopu navedenih aktivnosti unosimo i ažuriramo projekte u središnju elektroničku bazu razvojnih projekata Dubrovačko-neretvanske županije. 
  • Sudjelujemo u radu partnerskih vijeća statističkih regija, surađujemo s ostalim regionalnim koordinatorima, pružamo tehničku podršku jedinicama lokalne samouprave (općinama i gradovima) i provodimo aktivnosti usklađivanja s nacionalnom razvojnom strategijom i zakonom o regionalnom razvoju prema naputcima nadležnog Ministarstva.
  • Koordiniramo i aktivnosti vezane uz provedbu programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Program pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije.
    • Pripremamo i prijavljujemo regionalne razvojne projekte.
    • Pružamo tehničku podršku javnom sektoru u pripremi i prijavi razvojnih projekata.
    • Provodimo edukativne aktivnosti za zaposlenike općina i gradova DNŽ – ovogodišnji plan edukativnih aktivnosti biti će uskoro objavljen na našoj web stranici, putem newslettera i poslan elektronskom poštom korisnicima. 

Za više informacija možete kontaktirati naš Odjel za opće poslove, regionalni razvoj i međunarodnu suradnju.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem