Početna

Alterenergy konferencija u Albaniji

  • Ispis
  • E-mail

Alterenergy Alb2U sklopu projekta Alterenergy, kojeg na području Dubrovačko-neretvanske županije provodi DUNEA, 24. i 25. studenog u Albaniji je organizirana Međunarodna jadranska konferencija. Sudjelovali su predstavnici potpornih poduzetničkih institucija iz zemalja partnera s ciljem unapređenja internacionalizacije poslovanja srednjih i malih poduzetnika. Organizatori su talijanska regija Puglia i Gospodarska komora Bari te Ministarstvo ekomomije i energetike Albanije.

Više...

 

Završna konferencija projekta HERCUL

  • Ispis
  • E-mail

HERCUL zavrsna 1Projekt HERCUL – valorizacija kulturne baštine srednjovjekovnih stećaka na zapadnom Balkanu, okončan je završnom konferencijom, održanoj 24. studenog u Dubrovniku. To je prvi projekt Regionalne razvojne agencije DUNEA-e financiran direktno iz Europske komisije. Trajao je tri godine, a na konferenciji su predstavljeni njegovi brojni rezultati.

Više...

 

COASTGAP sastanak u Rimu

  • Ispis
  • E-mail

Coastgap RimNa završnom sastanku upravnog odbora projekta COASTGAP, održanom 10. i 11. studenog u Rimu, raspravljalo se o zajedničkom Akcijskom planu uključenih regija partnera, koji je jedan od predviđenih rezultata projekta. Predstavnice Dubrovačko-neretvanske županije i DUNEA-e, koje su partneri u projektu, predložili su da Plan za integralno upravljanje priobaljem na području DNŽ uđe u zajednički Akcijski plan koji će biti usmjeren na razvoj uvjeta za 'Plavi rast' na Mediteranu.

Više...

 

Priprema za razvoj širokopojasne infrastrukture

  • Ispis
  • E-mail

PRŠI DubrovnikŽupan Nikola Dobroslavić i direktorica DUNEA-e Melanija Milić, sa suradnicma, održali su 27. listopada u Opuzenu i 28. listopada u Dubrovniku radne sastanke s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina doline Neretve te područja od Dubrovačkog primorja do Konavala, na temu razvoja širokopojasne infrastukture. 

Više...

 

Stazama stećaka

  • Ispis
  • E-mail

video stećci2Pogledajte video prezentaciju Stazama stećaka, kao i prilog o istoimenoj izložbi na Otvorenim danima u Bruxellesu. U sklopu projekta HERCUL izrađen je promotivni turistički video koji, osim samih stećaka, prikazuje i druge turističke atrakcije u blizini njihovih lokacija. Atraktivne snimke iz zraka s prekrasnim prizorima od Konavala, preko Dubrovačkog primorja i Neretve, do zemalja partnera u projektu, idealno nadopunjuje glazba, autora Žarka Dragojevića. Na filmu je radio tim Toni Banović, Matko Saltarić i Mišo Sorić.

 

Više...