Početna

Radionica Strateške procjene utjecaja na okoliš i izložba ''Storm Chasers''

  • Ispis
  • E-mail

Speedy i Baština 4Kako će budući planovi i programi utjecati na okoliš pitanje je na koje bi odgovor trebala dati Strateška procjena utjecaja na okoliš, a čija je provedba propisana Zakonom o zaštiti okoliša i odnosi se na sve strategije, planove i programe koje donose županije, gradovi i općine. Regionalna razvojna agencija DUNEA, u sklopu projekta SPEEDY, organizirala je danas radionicu za jačanje kapaciteta za njezinu provedbu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Predavači su bili djelatnici Ministarstva i firme Dvokut ECRO, a bila je namijenjena djelatnicima javne uprave.

Više...

 

Stazama stećaka

  • Ispis
  • E-mail

video stećci2Pogledajte video prezentaciju Stazama stećaka, kao i prilog o istoimenoj izložbi na Otvorenim danima u Bruxellesu. U sklopu projekta HERCUL izrađen je promotivni turistički video koji, osim samih stećaka, prikazuje i druge turističke atrakcije u blizini njihovih lokacija. Atraktivne snimke iz zraka s prekrasnim prizorima od Konavala, preko Dubrovačkog primorja i Neretve, do zemalja partnera u projektu, idealno nadopunjuje glazba, autora Žarka Dragojevića. Na filmu je radio tim Toni Banović, Matko Saltarić i Mišo Sorić.

 

Više...

 

Kako zaštititi priobalje?

  • Ispis
  • E-mail

Coastgap Adria 14.10.14 1U sklopu projekta COASTGAP, u kojem DUNEA sudjeluje kao partner, 14. listopada je održan drugi sastanak u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i ujedno koordinacijski sastank Radne grupe za integralno upravljanje priobaljem DNŽ. Stručno izlaganje održali su stručnjaci iz Priority Actions Programme/Regional Activity Centre (PAP/RAC), koji su izradili Smjernice za integralno upravljanje obalnim područjem DNŽ.

Više...

 

Radionica za pripremanje tradicijskih proizvoda

  • Ispis
  • E-mail

Proizvod BRUŠTULANI MJENDULIDubrovačko-neretvanska županija i DUNEA pozivaju vas na praktične radionice za izradu tradicijskih proizvoda Dubrovačko-neretvanske županije: arancini, bruštulani mjenduli, mantala. Radionice su namijenjene potencijalnim proizvođačima ovih proizvoda koji ih žele proizvoditi po utvrđenoj tehnologiji i plasirati ih na tržište te konkurirati za dobivanje oznake KVALITETA DUBROVNIK NERETVA RURAL.

Više...

 

Radionica 'Državne potpore i EU fondovi'

  • Ispis
  • E-mail

radionicaNastavljaju se edukativne aktivnosti Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA, kao provedbenim tijelom program. Tako se 17. listopada održava radionica na temu „Državne potpore i EU fondovi“, a namijenjena je tijelima lokalne i regionalne samouprave.

Više...

 

STRANICA 1 od 2