DUNEA PRIPREMILA PROJEKT Osigurano više od 11 milijuna kuna za Sigurnu kuću u županiji

ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i župan Nikola Dobroslavić potpisali su ovog ponedjeljka Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za uspostavu Sigurne kuće u Dubravačko-neretvanskoj županiji. 

Projekt 'Josipov dom' pripremila je Regionalna agencija DUNEA, a kroz Europski socijalni fond osigurano je više od 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava za uspostavu sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji. Kroz provedbu projekta rekonstruirat će se i opremiti objekt koji će služiti kao sklonište za žrtve nasilja u obitelji, jačat će se kapaciteti stručnjaka koji rade sa žrtvama nasilja u obitelji te provesti javna kampanja s ciljem podizanja svijesti javnosti o neprihvatljvosti nasilja.

Potpisivanju ovog vrijednog Ugovora za Dubrovačko-neretvansku županiju nazočio je i premijer Andrej Plenković, uz suradnike iz Vlade, kao i zamjenici župana Joško Cebalo i Žaklina Marević te ravnateljica Regionalne agenijce DUNEA, Melanija Milić.

Župan Nikola Dobroslavić prilikom potpisa Ugovora istaknuo je da će se odmah pristupiti realizaciji projekta ‘Sigurne kuće’ te iskazao nadu kako će biti što manje slučajeva obiteljskog nasilja.

Premijer Andrej Plenković sa suradnicima daje izjavu za medije

‘’Nažalost pretpostavljamo da će ih ipak biti pa ćemo pomoći žrtvama na najbolji mogući način. Ovo je sjajan projekt i hvala Caritasu Dubrovačke biskupije, županijskoj razvojnoj agenciji DUNEA te županijskom odjelu na svom uloženom trudu’’, izjavio je Dobroslavić.

Skloništem za žrtve nasilja u obitelji „Josipov dom“ partnerski će upravljati Dubrovačko-neretvanska županija i Caritas Dubrovačke biskupije, a provodit će se do srpnja 2023. godine. 

Za pripremu projekta Regionalna agencija DUNEA pružala je savjetodavnu pomoć u pripremi i prijavi  Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a sve u sklopu projekta 'Znanjem do EU fondova'. Kroz projekt je pripremljen četverogodišnji plan podrške jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj. Vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna te je sufinanciran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

logo esf

 logotipi eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžbe projekta 'Znanjem do EU fondova'

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.