Na e-savjetovanju Nacrt Konačnog prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o otocima

Korčula

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU objavilo je Nacrt Konačnog prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o otocima na portalu e-savjetovanja.

Istom možete pristupiti klikom na službeni portal E-savjetovanja.

Savjetovanje o nacrtu Konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o otocima provodi se prije upućivanja u drugo čitanje u Hrvatski sabor iz razloga izmjena i dopuna koje su uvrštene nakon prvog čitanja i prihvaćanja Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o otocima na 6. sjednici Hrvatskog sabora održanoj 5. ožujka 2021. godine.

Vezano za prijedlog iznesen u raspravi u prvom čitanju, člankom 18. Konačnog prijedloga zakona izmijenjen je članak 37. Zakona o otocima. Izmjena je uvrštena zbog potrebe određivanja uvjeta, načina i kriterija na osnovu kojih se otočnim poslodavcima, kroz primjenu upravnog postupka, dodjeljuju državne potpore. Uz navedeno, u članku 17. nacrta Konačnog prijedloga zakona brisane su zadruge kao mogući prijavitelji na javni poziv putem kojeg se dodjeljuju bespovratna financijska sredstava za sufinanciranje provedbe aktivnosti promocije Programa „Hrvatski otočni proizvod“ s obzirom na to da su predmetnom odredbom obuhvaćeni isključivo subjekti koji ne obavljaju gospodarsku djelatnost. Kako su navedene odredbe naknadno uređivane, ponovno se provodi ovaj postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnosti za konačni zakonski prijedlog. Savjetovanje je otvoreno do 24.4.2021.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.