Međunarodna konferencija projekta Bluemed održana u Ateni

BluemedAtena

Predstavnici Regionalne agencije DUNEA, Bruno Bebić i Stjepan Rezo, sudjelovali su na međunarodnoj konferenciji projekta Bluemed koja se održala u Ateni od 16. do 18. listopada 2019.

Međunarodna konferencija o upravljanju pristupačnim podvodnim kulturnim i prirodnim nasljeđima, „Zaronite u plavi rast“, održana je pod okriljem predsjednika Republike Grčke g. Prokopiosa Pavlopoulosa, a glavni organizatori bili su Bluemed projektni partneri Sveučilište Patras i Regija Tesalija.

Na konferenciji je sudjelovalo više od 300 sudionika i čak 55 govornika iz 11 zemalja, a bila je to izvrsna prilika za podvodne arheologe, javne organizacije, lokalne samouprave, sveučilišta, istraživače mora, nevladine organizacije, turističke organizacije, ronioce i ostale za razmjenu mišljenja o problemima i rješenjima za podvodnu prirodnu i kulturnu baštinu.

Tijekom konferencije raspravljalo se o tri zanimljive teme:

- Upravljanje i zaštita dostupnih mjesta podvodne kulturne baštine i ronilačkih parkova

- Inicijative za održivi plavi turizam kroz dostupna UCH mjesta i ronilačke parkove

- Tehnologije za pružanje iskustava ronjenja na suhom

Sudionici konferencije imali su priliku roniti na pilot lokaciji s naočalama i opremom Virtual Reality koje je osiguralo Sveučilište u Kalabriji. U Ateni je održan i sastanak projektnih partnera na kojem su dogovorene i završne aktivnosti projekta Bluemed.

Regionalna agencija DUNEA u projektu sudjeluje kao vodeći partner za komunikaciju unutar partnerstva, ali i kroz aktivnosti na nalazištima amfora i dolija kraj Cavtata, jednog od pet projektnih pilot područja.

MEDloga

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.